اینترنت ملی و یا شبکه ملی اطلاعات چیست؟

به گزارش راوه بلاگ، اینترنت ملی و یا شبکه ملی اطلاعات با هدف افزایش امنیت اطلاعات، اینترنت پرسرعت و برقراری زمینه های لازم برای توسعه علمی کشور ایجاد شد.

اینترنت ملی و یا شبکه ملی اطلاعات چیست؟

راه اندازی اینترنت ملی با 20 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری

نقش و نفوذ اینترنت به قدری اهمیت پیدا کرده است که می توان آن را یکی از عوامل لازم و ضروری و تاثیرگذار در توسعه یافتگی و همچنین عدم توسعه یافتگی بسیاری از محدوده های جغرافیایی از کشورها گرفته تا تقسیم بندی های جزیی تر از جمله مناطق روستایی دانست. شبکه ملی اطلاعات در شهریورماه 95 با حضور معاون اول رییس جمهور افتتاح شد. دنیاگیری، طرح شبکه ملی اطلاعات را مهمترین قدم در راه دسترسی آسان، امن، باکیفیت و سریع به اطلاعات بیان کرد و گفت: برای این کار عظیم حدود 20 هزار میلیارد تومان طی سه سال سرمایه گذاری شده است که سهم بخش دولتی 20 درصد و سهم بخش غیردولتی 80 درصد بوده است. همچنین وی تاکید کرد که شبکه ملی اطلاعات سد راه دسترسی آزاد به اطلاعات نخواهد بود

شبکه ملی اطلاعات یا اینترنت ملی چیست؟

شبکه ملی اطلاعات یا اینترنت ملی ایران پروژه ای است برای توسعه شبکه زیرساخت امن و پایدار ملی کشور. اواخر سال 1384 براساس تصمیم هیئت دولت مقرر شد شبکه ملی اینترنت طی 3 سال به بهره برداری برسد. سال 1385 قرار شد اجرای پروژه اینترنت ملی به مرکز تحقیقات مخابرات ایران محول شود. در سال 1386 برنامه های عملیاتی راه اندازی و بهره برداری اینترنت ملی انجام شد و در سال های 86 تا 88 در هیئت وزیران تصویب شد. سال 1389 موضوع شبکه ملی اینترنت با نام جدید شبکه ملی اطلاعات به صورت جدی تر مطرح شد طوری که کلیات موضوع در ماده 46 برنامه پنجم توسعه ذکر شد. تبصره 2 از قانون 46 برنامه پنجم توسعه بیان می کند شبکه ملی اطلاعات (IP) کشور، شبکه ای مبتنی بر قـرارداد اینترنت به همراه سوئیچ ها و مسیریاب ها و مراکز داده ای است به صورتی که درخواست های دسترسی داخلی و أخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری می شوند به هیچ وجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکه های اینترانت و خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود. طبق این قانون دولت موظف است که شبکه ملی اطلاعات را در زمان مقرر برقرار گرداند.

هدف از ایجاد اینترنت ملی چیست؟

شبکه ملی اطلاعات یا همان اینترنت ملی شبکه ای داخلی برای دسترسی سریع تر و ارزان تر به داده ها ذخیره شده در داخل کشور است. اگر بخواهیم مفهوم اینترنت ملی یا شبکه ملی اطلاعات را درک کنیم بهترین مثال تماشای اینترنتی تلویزیون است به این صورت که تماشای تلویزیون اینترنتی یا دانلود اطلاعات حجیمی که در سرورهای داخلی قرار گرفته است ساده تر و سریع تر خواهد شد همچنین شرکت ها و سازمان هایی که به تبادل اطلاعات نیاز دارند دیگر نیازی به اتصال به اینترنت دنیای نخواهند داشت. به این ترتیب امنیت اطلاعات نیز بالاتر خواهد رفت و سازمان ها نیز می توانند بهتر و ارزان تر به شبکه های اطلاعاتی خود متصل شوند.

هدف طراحان اینترنت ملی را می توان اینگونه نیز بیان کرد. ایجاد شبکه ای یکپارچه یا یک ابر شبکه شامل دیتاسنتر های عظیم در داخل کشور دانست که ضمن یکپارچه سازی و توانمند سازی شبکه داخلی کشور، همه سایت های ایرانی، میزبانی وب سایت های خود را به آن دیتاسنترها سپرده تا در نهایت، کاربران بتوانند با سرعت بیشتر و بدون پرداخت هزینه پهنای باند خارجی و همچنین با امنیت و نظارت بهتر، به وب سایت های ایرانی متصل شوند.

  • افزایش درصد نفوذ اینترنت درکشور مطابق با استانداردهای دنیای
  • ایجاد زمینه های لازم برای توسعه علمی کشور
  • برقراری زمینه های نوین شغلی و اقتصادی و افزایش تولید ناخالص ملی
  • ارتقاء شاخص های امنیتی، پایین آوردن ریسک ضربه پذیری و مقابله با تحریم های احتاقتصادی
  • افزایش امنیت و مصون ماندن اطلاعات از حملات اینترنتی
  • تولید موتور جستجو گر ملی
  • استفاده از ایمیل ملی در شبکه ملی اطلاعات
  • دسترسی کاربران ایرانی به پهنای باند 20 مگا بیت بر ثانیه در شبکه ملی اطلاعات
  • انجام 80 درصد پرداخت ها به صورت الکترونیکی
  • ارائه الکترونیکی صد درصد خدمات دولت به دولت
  • اتصال کلیه دستگاه ها به شبکه ملی اطلاعات

آیا اینترنت ملی ارتباط کاربران را با اینترنت دنیای قطع خواهد کرد؟

به گفته معاون اول رئیس جمهور شبکه ملی اطلاعات قرار نیست دسترسی کاربران به اینترنت دنیای را قطع کند. آقای دکتر دنیاگیری یکی از اهداف دولت کنونی را از ابتدای کار دسترسی آزاد به اطلاعات عنوان کرده است. در واقع هدف این است که دسترسی مردم و کاربران به اطلاعات ذخیره شده در سرورهای ایرانی سریع تر و ساده تر شود.

عرضه و طریقه استفاده از شبکه ملی اطلاعات چگونه خواهد بود؟

هم اکنون برخی شرکت های ارائه دهنده اینترنت (ISP) طرح های جداگانه ای را برای دسترسی به شبکه ملی اطلاعات و با قیمتی پایین تر از اینترنت عرضه کرده اند اما انتظار می رود در آینده طرح ها و بسته های خرید اینترنت شامل ترافیک جداگانه ای برای دسترسی به شبکه ملی و دنیای در دسترس عموم قرار گیرد. به این ترتیب اتصال به شبکه ملی مانند روش های اتصال به اینترنتی دنیای انجام گیرد با این تفاوت که وقتی به وب سایت های با میزبانی خارجی متصل می شوید ترافیک از بخش ترافیک دنیای شما کسر شده و وقتی از سرورهای داخلی استفاده می کنید بخش جداگانه ای از ترافیک شما مصرف خواهد شد. به این ترتیب کاربر قادر خواهد بود بسته به نوع استفاده خود از شبکه اطلاعات و اینترنت ترافیک مورد نیاز داخلی و یا خارجی خریداری کند. مزیت دیگر شبکه ملی اطلاعات این باشد که در صورتی که اتصال به اینترنت به هر دلیلی قطع شود کاربران کماکان به شبکه ملی اطلاعات و وب سایت های داخلی دسترسی خواهند داشت.

اینترنت ملی در دیگر کشورهای دنیا

اینترنت ملی، از نظر فنی، البته با کاربردها و تفاوت های ساختاری مختلف، نمونه های مشابهی در دنیا دارد. برای مثال، در مقیاس های وسیع این طرح، می توان از شبکه باند وسیع استرالیا (NBN) و طرح پهنای باند ملی ایالات متحده آمریکا نام برد. شبکه Kwangmyong در کره شاقتصادی و internet II میان برخی مراکز پژوهشی آمریکا، از مقیاس های محدودتر آن به شمار می رود.

در کره شاقتصادی، این پروژه به موازات شبکه اینترنت اما به صورت مستقل از آن، با هدف محدودیت ارتباطات خارجی کاربران و تأمین نیازهای ارتباطی داخلی راه اندازی شده است ولی در استرالیا و ایالات متحده آمریکا، در جهت تقویت دسترسی کاربران به منابع اطلاعاتی شبکه دنیای اینترنت با سرعت بیشتر و کیفیت بالاتر اجرا گشته است. پیش بینی شده است پروژه در حال اجرا در کشور استرالیا تا انتها سال 2021 بتواند در حدود 93% از جمعیت بیست میلیون نفری استرالیا را تحت پوشش خود قرار دهد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: setare.com
انتشار: 15 مرداد 1400 بروزرسانی: 15 مرداد 1400 گردآورنده: raveblog.ir شناسه مطلب: 1930

به "اینترنت ملی و یا شبکه ملی اطلاعات چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اینترنت ملی و یا شبکه ملی اطلاعات چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید